Martine Salomons

Biografie

De sopraan Martine Salomons -geboren op 18 mei 1973- behaalde in 2000 haar diploma Docerend Musicus Klassiek Solozang bij Anne Haenen aan het Conservatorium Enschede.  Haar Masterdiploma haalde zij aan de Messiaen academie. Tijdens en na de opleiding heeft ze naast Anne Haenen les gehad van Cora Canne Meijer, Charles von Tassel, Heleen Koele en pianist  Marien van Nieukerken.

Martine heeft zo’n 17 jaar een zanglespraktijk aan huis. Ze geeft met veel plezier les aan alle leeftijden in diverse stijlen. Daarnaast is ze dirigente van het kindertoonkunstkoor.

Als zangeres treedt Martine regelmatig op. In het klassieke repertoire kon u haar als sopraansoliste o.a.  horen in The Messiah van Händel, De Mattheus Passion van Bach, The Schöpfung van Hayden en in het Requiem van Fauré. In 2013 zong ze de rol van Dido in de Opera  “Dido and Aeneas”.

Ze  zingt als soliste bij koren en harmonievereniging. Ze werkt samen met Henk Stekelenburg –pianist en voor het lichtere repertoire is ze een duo met gitarist Harry Fuhler.

Vanaf 2012 is Martine verbonden aan de Stichting Diva Dichtbij. Ze verzorgt bijna wekelijks optredens voor mensen die niet meer naar theater kunnen.